- Úspěšné období: teplejší měsíce
- Druhy ryb: kapr, cejn, plotice
- Typy revírů: kdekoliv, kde není potřeba nahazovat daleko
- Finanční náročnost: pár korun
Jedná se o tradiční nástrahu z dob, kdy ještě rybáři věřili, že celé tajemství úspěchu je skryto ve správném receptu na těsto
Ingredience
1 menší vařená brambora nebo lžíce pravé bramborové kaše
polohrubá mouka nebo krupice
strouhanka
sůl
Postup přípravy
Bramboru rozmačkám vidličkou, případně použiji bramborovou kaši od oběda, a vhodím ji do vařící vody (asi jeden díl vody a 2 díly brambor). Až začne znovu vařit, přidávám postupně hrubou mouku nebo krupici tak dlouho, dokud s tím lze míchat.
Nechám vychladnout, pokud se mi zdá těsto moc řídké, přidám strouhanku (mouku jen do horkého těsta).
Má příjemnou vůni i bez dalších aromat.